Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2015.01.29. 12:08 kod715

"A legszebb konyhakert" program!

"A legszebb konyhakert" program!

2012-ben, Karcag város alpolgármestere Kovács Szilvia ötletgazda, hirdette meg a  "A legszebb konyhakertek" című programot, amely azóta országos, sőt nemzetközi versennyé nőtte ki magát.

 A program azoknak a munkáját szeretné elismerni, akiknek a konyhakert - a zöldséges- és gyümölcsöskert - művelése mindennapi teendőik közé tartozik, alapvető életformájuk. Szeretné elérni, hogy ezek az emberek végre kellő odafigyelést, megbecsülést kapjanak, és szemléletüket, életmódjukat, példájukat a lakosok körében minél többen kövessék! Munkájával bárki képes lehet az önellátásra, vagy egy kis odafigyeléssel egészséges élelmiszert tenni családja asztalára.

 "A legszebb konyhakertek" programot minden település maga folytatja le, a helyi verseny lezárása után, a kategóriák győztesei a települések zsűrije által jelölésre kerülnek az országos megmérettetésre, a Magyarország legszebb konyhakertjei díjra.

 A versenyre nemcsak magánszemély nevezhet, hanem óvoda, iskola, vagy egyéb csoport is, aki kertet művel.

 A helyi versenyben való részvétel feltételei:

-        az illető a programhoz önként kíván csatlakozni,

-        rendelkezik saját tulajdonú vagy számára megművelésre átengedett balkonnal, kerttel, udvarral, telekkel, földterülettel, ahol

-        konyhakerti zöldségeket/gyümölcsöket termeszt.

 7 kategóriában lehet pályázni:

Balkon - erkélyen kialakított / Mini - 50 m2-ig / Normál - 50 m2 felett / Zártkert 1. – Zöldséges /

Zártkert 2. – Gyümölcsös / Zártkert 3. – Vegyes / Közösségi - csoportok, szervezetek

 A programról bővebb információ itt található: http://www.legszebbkonyhakertek.hu/

 A mintaprogramhoz települések csatlakozhatnak, így Felsőszölnök Község Önkormányzata is szeretne lehetőséget biztosítani - kellő számú érdeklődő esetén – a megmérettetésen való induláshoz.

Várjuk a jelentkezéseket, hiszen méltán lehetünk büszkék településünk mezőgazdasági hagyományaira, s arra, hogy jelenbéli tevékenységünk most is példát állít a jövő nemzedékének!

 Jelentkezni 2015. február 15-ig.nálam lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr117120267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása