Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2011.03.17. 12:42 kod715

Egy titkos szállás a Vendvidéken, illetve az Őrségben.

 

A helyzet a bejegyzés kelte óta kicsit megváltozott, helyet cserélt a magán használatra, és a kiadásra szánt lakrész, illetve bővült a tetőtér. Amint megkapom az új képeket Thomastól felteszem azokat. A hely továbbra is várja a látogatókat. Ja, kóstoltam Thomas 2013-as rosé borát: nagyon jó, igazi szőlő íze van ;-)

A szállás új oldala itt érhető el:

http://www.orsegipihenes.blogspot.hu/2014/07/a-megteres-helye-harmashatar.html

 

  
A hétvégén az egyik szomszédomnál, barátomnál: Thomasnál voltam.  Thomas az Ordo Sankt Wigberti bencés szerzetesrend tagja. Sok mindenről beszélgettünk, a világról alkotott véleményünk azonos, csak máshonnan indulunk el, és más az út, amit bejárunk. Beszélgettünk a kiadó házáról is. Ennek a beszélgetésnek az eredménye ez a bejegyzés.
 
Közeleg a Húsvét, és ilyenkor nagyon nehéz szállást találni az Őrségben, illetve a Vendvidéken. Tudom milyen érzés amikor már a huszadik helyen mondják azt: nincs. Ismerek olyan helyet, ahol minden évben foglalt ez az időszak. A vendégek, amikor elindulnak Budapestről, telefonálnak a tulajdonosnak. A beszélgetés vége mindig ugyanaz: és akkor kérlek, írj be minket a következő évre….
 
Nos, van egy hely, amit nagyon kevesen ismernek, az interneten nem található meg, és eddig szinte kizárólag az osztrák és német turisták tudtak róla. Ez volt az én titkos helyem, ami lehet, hogy gyarlóság, de azokra az időkre tartogattam, amikor az én vendégeim jönnek. Nagyon közel van a házunkhoz – nincs 400 méter – és fantasztikus az egész szállás.
 
… és, hogy többé ne legyen titok, beszéljen most magáról a vendégház:
 
A Hármashatár (Magyarország, Ausztria, Szlovénia) magyarországi részén, közvetlenül a határkőnél fekszik Felsőszölnök települése. A település János-hegyi része több száz éve lakott. Itt található a vendégház, mint a nyugalom és romantika szigete.
 
A három részből álló tanya, saját bejárattal, a szomszédok tekintetétől teljesen elzárva került kialakításra. A vendégfogadónak két különálló bejárata van, és szőlővel átfuttatott terasza. A két vendégszobában a kétszemélyes ágyakhoz további pótágyak helyezhetők két fő részére.
 
 
 
A ház mögött található a grillező, ahonnan szép panoráma nyílik a felsőszölnöki dombokra, rétekre, ide alkalomadtán a vadak is betévednek. Itt található a kút, mely a saját forrásvizet biztosítja. Az 1 hektár kiterjedésű tanyán kempingezni is lehet.
 
 A nagyteremben az egykori tetőgerenda alatt található a régies kandalló.
Gyertyafényben lehet biliárdozni, zenét hallgatni, vagy a kandalló mellett melegedni. A ház könyvtárában a több mint 5000 kötet között igazi ritkaságok is találhatóak. Kreatív emberek ezen az erőt sugárzó helyen jelentős inspirálást tapasztalhatnak. Az egykori pajta ideális műtermi, próbatermi foglalkozásokhoz. Nagyobb létszámú ifjúsági csoportok a galériában matracokon is megszállhatnak.
 
 
A tágas konyha önellátásra berendezett, hűtőszekrény, fagyasztó, mosogatógép is található benne. A fürdőszobában WC, zuhanyzó és mosógép szolgálja a vendégek kényelmét.
 
Forró napokon a hűvös, rusztikus kialakítású borospincében megkóstolhatóak a ház saját borai és pálinkái.
 
Ezek pedig az én megjegyzéseim:
Az árak a földön járnak, nem drágább, mint bármelyik másik szállás. A bejegyzés alján található két prospektus. Az azokon szereplő telefonszámokat, csak a németül, angolul tudók hívják, mert a tulajdonos nem beszél magyarul. Nem mindig van térerő, ilyen esetbe azt kérik, hogy vagy hagyjanak üzenetet, vagy küldjenek sms-t az érdeklődők. Amint tudja, Thomas visszahívja őket. A megadott emailen keresztül is lehet neki üzenni. A türelem, különleges szállást terem… ;-)
 

felsoszolnok.blog.hu/media/file/magyar_ismerteto.pdf

felsoszolnok.blog.hu/media/file/nemet_ismerteto.pdf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr952746858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása