Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2010.10.28. 10:27 kod715

Bénázásom teteje...

Mindenki elnézéset kérem, de rosszul volt a kommentezés beállítva, és rossz emailre mentek az üzenetek is, így nem láttam azokat. Pótolom az elmaradást:

Messzenéző Minyon

Nem írtad, hogy hova került, de őszintén szólva ezt nem érem az egyházban: ha valahol egy pap sikeres és szeretik a hívek, elhelyezik olyan helyre, ahol úgy érzik, nagyobb szükség van egy ilyen lelkészre. Ez valahol jó, de a régi helyre nem gondolnak, hogy ott mennyire megszeretik a hívek, ott mennyire hiányzik, ha elkerül. Ez történt Kisfaluban is a régi pappal. Az újat is kedvelik, de a régit azóta is emlegetik, mert pótolhatatlan.

 
Közelebb került Szombathelyhez… Ezt én is furcsállom, mert régen az volt a szokás – illetve sok ilyen példa van – hogy egy közösséget haláláig szolgált a pap. Az új papot még nem láttam, most hétvégén tervezem, hogy megyek a misére. Eddig azonban mindenki dicsérte. Persze azon is el lehet tűnődni, hogy néha nem árt sem a közösségnek, sem a híveknek egy kis frissesség, változás.
 
Ki Ő? A kék busz elődje?
Igen. Három évig hiba nélkül tette a dolgát. Egy héttel elválásunk után, a motorja bemondta az unalmast, minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Mentek vele kb. 100 kilométer. Elvitték a karosszériáshoz, és amikor el akarták hozni, akkor hatalmas füst kíséretében úgy döntött nem megy sehová…. Lehet, hogy valóban van lelkük?
 
Ma a kisebbikem (15 éves) mesélte, hogy az iskolában volt egy rövid megemlékezés, amit bemondtak előre a rádióban. Az osztálytársai közül a legtöbben nem is tudták, mi történt október 6-án. Pedig ez egy nagyon neves (igaz, hogy reál, de ez nem mentség) gimnázium!
 
Képzeld mi történt az egyik gyerek iskolájában! Egész héten a Mint a mókus fenn a fán című idiotizmust énekeltették a gyerekekkel, a következő megjegyzésekkel: Ez milyen kis vidám dal, milyen boldog időszak volt, és a Ti szüleitek is biztos boldogan gondolnak vissza erre az időszakra. Na, én elmagyaráztam a gyereknek, hogy ez nem volt egy vidám időszak… aztán október 22-én jött a hidegzuhany. A forradalomra emlékezett meg az iskola, és mi volt az egyik dal amit előadtak? Igen. Úttörő szerkóba öltöztetett diákok A mint a mókus fenn a fánt énekelték. Behorpadt a fejem rendesen…. Kérdeztem a gyereket, hogy mi volt még. Egy katyvaszt, egy zagyvaságot hallgattam meg, és nem a gyerek értelmi szintjével van a baj…  
 
 
 
Este pedig a " Zéró" eggyütes fog fellépni!
és ha jól hallotam akkor ideén 100 golyó lesz ingyen a paintball pályán:)
Üdv: B.Viktor
 
Na, ezen már sikeresen átestünk… J
 
 
 
 
annamarie
 
Egy apró pontosítást ugye megengedsz? Kormi őriszentpéteri, tehát a vendekhez nem sok köze van. Mindezeken felül a mi cserépkályhánkat is ő rakta, hát mit mondjak? Egy kezdő cserépkályhás is különbet rak. Nagyon rondán van rakva, ezt még a hozzá nem értő is láthatja, ha megnézi. Sokan hasonlóan vélekednek róla. De kívánom, hogy legyen vele szerencsétek.
 
Igen, ő ott lakik, viszont itt is sokat szokott dolgozni, ezért írtam. Sajnálom, hogy a Ti kályhátok nem lett szép. Nálunk a lehetőségekhez mérten szép és jó kályhát rakott. A törött cserepeknél alig látni a törést. A kályha jól szelel és teszi a dolgát. Persze végleges véleményt majd pár év múlva lehet mondani.
 
 
 
 
donald67
Závecz Kocsma:-) határőrként oda jártunk ki, bár mintha kitiltottal volna onnan minket:-)
Remélem a "Fater" nem olvassa, de biztos tudta, hogy a lökött határőrei ott szerzik be a dugi piát:-))))
 
Ez most hogy van? Nógrád megye..., "Nem lakom Felsőszölnökön," Felsőszölnöki lakos vagyok. Ez ellentmondásos.
Elnézést a kötözködésért, de nem egyértelmű, illetve ha nagyon akarom, akkor megfejtem csak lusta vagyok.:-)
Valamikor ott voltam határőr azon a "epukkant helyen". Szentgotthárdi határátkelőhelyről helyeztek oda. Ami HÖR arisztokrata hely volt:-)
És ez a "lepukkant hely" csodálatossá vált, a tájképekkel a csodálatos völgyekkel, a Vend emberekkel( hát érdekesek, nem mindenki szeretett minket) a Noa bor:-) már a sarjaimat is elvittem oda, ahol 1 évet töltöttem, mint határőr a természetjárással.
Gyönyörű hely lett ez a környék számomra, bár 20 év után mentem vissza és az a sok fakivágás elszomorított. Még határsáv volt gyönyörű állapotban volt az egész Jánoshegy érintetlenül Csak a Mami és a papi művelt kertet , na és a Kockaerdőnél volt 1-2 ház. A 80-as évek végen talán 4 autó volt a faluban.
 
Azt mesélik ilyen dugi pia beszerzési hely volt állítólag régen a mi házunk is a Jánoshegyen. Ablakkocogtatás, nyit, kirak, becsuk… J No és másért is szerettek oda járni a vitézek. Kb. két hónapja mentünk át gyalog a határsávon. A régi kövek még rendületlenül állnak, az osztrák piros-fehér póznák nagy része viszont már a földön hever....

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr52404685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerob 2010.11.04. 10:26:35

Szia kod715!
Régóta olvasom a blogodat,nagyon tetszik,mivel ott voltam határőr a Felsőszölnöki II-es őrsön,1982 Február.15 és 1983 Május.17 közt,ahol jelenleg a ""Julianna Panzió"" van!Nekem és a családomnak is rendkívül tetszik ez a gyönyörű vidék,ha tehetjük mindig ellátogatunk oda,ha az anyagi lehetőségeink engedné mi is szeretnék egy kis birtokot vásárolni ott.Találkozókat szoktunk tartani 5 évente az őrsnél,a volt Határőr Bajtársakkal,ezzel kapcsolatban szeretném a figyelmedbe ajánlani a honlapot,: felsoszolnokiors.gportal.hu

Remélem az életben is találkozunk személyesen! További jó egészséget kívánok Neked és a Kedves Családodnak kitartást a felújításhoz!!
Üdvözlettel: Gerbovits Csaba

Messzenéző Minyon 2010.11.04. 10:26:35

Köszi, hogy ha megkésve is, de válaszoltál :)
Már nagyon össze kellett szednem az emlékeimet, hogy melyiket miért is írtam, de sikerült :)
Pedig már úgy döntöttem, nem is írok több hozzászólást, mert egyik sem jelenik meg, akkor meg minek? de akkor most már vissza fogok szokni hozzá.
Ez az úttörő-megemlékezés október 23-ra tényleg elég fura, már majdnem morbid. Az én gyerekeim is akartak csinálni egyszer egy úttörő-műsort, de nem ünnepi alkalomból, hanem olyankor, amikor minden osztály egy jópofa dolgot ad elő, amolyan gála. Pontosan tudták, miről van szó, nem volt ilyen idiotizmus, hogy a "szüleiteknek akkor jobb volt". Az igazgató mégsem engedte, hogy előadják.

kod715 2010.11.04. 14:41:35

@Gerob: Kedves Csaba! Köszönöm szépen a jókívánságokat. Örülök, hogy rendszeres olvasóm vagy! A Juliannában laktunk egy ideig amíg nem készült el egy szobánk. Az én kedvencem a Jánoshegyi épület. Maga az épület is szép, de ahol van az gyönyörű. Ha Felsőszölnökön jártok szívesen látunk benneteket. Szerintem nem lesz gond minket megtalálni… ;-)

kod715 2010.11.04. 14:45:15

@Messzenéző Minyon: Na, elvileg most már minden rendben lesz a hozzászólásokkal.. köszönöm a türelmedet!
Megnéztem mit csináltak az iskolában 23-án... hát boldog nem lettem tőle... szerencsére a gyerek megértette amit erről mondtam... :-)
süti beállítások módosítása