Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2011.03.09. 14:15 kod715

Ígéret szép szó... képek Lizzieről.

 1. Este.

2. A teraszon.

 

3. Lizzie és a barika.

4. Az első fürdetés után. 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr742724825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messzenéző Minyon 2011.03.10. 12:15:30

De helyes! És hogy nő! De látom, a kosárral föl vagytok készülve a felnőtt méretére :)
Ugye, jól tudom, hogy ők nem a kutyáknál szokásos egy-másfél év alatt érik el a felnőtt méretet, hanem lassabban?

kod715 2011.03.10. 12:19:46

Hát igen. Tegnap este az én számon is kiszaladt: Te Lizzie már megint nőttél... :-) Elméletileg a kosár a felnőtt méretig elég lesz mert 135x85 a mérete. Persze lehet hogy addig nem tart ki mert megrágja... :-) Eddig nem veszélyes a rágás de ki tudja mi jön még... 1 éves koruk után nőnek még - kutyája válogatja hogy mennyit - az irodalom szerint még 2cm várható pl. kan esetében.

Bobitka 2011.03.16. 13:29:32

Köszönöm a képeket! Nagyon szeretnivaló kis pofija van! Elképesztő, mekkorát nőtt!
Mit eszik, mit javallott az állatorvos? Gondolom, ilyen mértékű fejlődésnél, nagyon kell figyelni a megfelelő arányú fehérje, ásványianyag, vitamin és egyéb bevitelére. Mit szólt a fürdéshez Lizzie? Hogy alakul engedelmességben, tanulásban? Tudom a blog nem róla szól (egyenlőre?), de, még így is keveset kérdeztem.

kod715 2011.03.16. 15:41:31

@Bobitka: Szia Bobitka!
Tápot kap: Orijen Puppy Largeot, amihez még két tápból van nagyon kevés – és nem mindig – keverve Orijen 6 Fish Dog, és az Acana Grasslandsből. Ezekhez a tápokhoz kap zöldséget (pl. répa, krumpli, paradicsom), húst (csirke, marha), húslevest, és kevés tésztát. Elvileg ebben a tápban benne van minden ami kell neki, de én sem örülnék, ha mindig azonos ételt kellene ennem… :-) persze nem viszem túlzásba, nem akarom, hogy válogasson, így van amikor csak simán a tápot kapja.
4 napig ketten voltunk lent Felsőszölnökön. Kedd este a lányok első mondata: mekkorát nőt… reggel én is csak nézegettem, hogy mennyit változott 1 hét alatt. A lábain mindenki csodálkozik… nem kicsik… :-)
A fürdetést viszonylag jól viselte, én rosszabbra számítottam. Félt szegénykém, be is pisilt, de jó ideig nem akart kijönni a kádból, aztán persze megunta. Volt egy kicsi idő, amíg belefeküdt a vízbe. Alapvetően nagyon hősiesen viselkedett.
Próbálgatja a határokat… és továbbra is napirenden van a süket vagyok című alakítás. Olyankor csak nézi az embert, nem csinál semmit, pedig pontosan tudja, hogy mit kellene tennie. Ez a türelemjáték eltart egy percig, aztán megcsinálja. Viszont a hétvégén végre igazából sétálhattunk. Fantasztikusan viselkedett. Szinte azonnal megértette, hogy sétakor bizony az ő helye mögöttem a balkezemnél, és nem előttem, meg mellettem van. Sokszor jött úgy a pórázon, hogy nem lehetett érezni a póráz végén. A sétálásnak nagyon örülök, mert egy másfajta kapcsolat alakulhat ki köztünk, másrészt végre sikerül kifárasztani, és így az esti őrület jóval kisebb, elviselhető szintre süllyedt.
süti beállítások módosítása