Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2010.12.08. 14:01 kod715

A Felsőszölnöki Fenyő Plázában jártunk.

A hétvégén egy nagyobb társasággal jártunk Szlovéniában, a szokásos decemberi ünneplésen. Az asztal mellett szóba került a karácsonyfa vásárlás, és láss csodát Zoltánnak, és nekem azonos élményeim vannak ezzel kapcsolatban.

Nálunk nem egyszerű a karácsonyfa beszerzése. Ennek vezérlő tábornoka Marcsi. Határozott elképzelésekkel rendelkezik a karácsonyfát illetőleg, formáját, méretét, egyenességét, dússágát és még számtalan jellemzőjét tekintve. Összefoglalva ezen jellemzőket a karácsonyfának olyannak kell lenni, mint a mesében. Ilyet szoktunk keresni, ami nem egyszerű feladat. Feltúrjuk az egész kereskedést. Szerencsémre a kereskedésben már ismernek minket, és mindig akad egy „futóbolond” aki segít.

Az én feladatom:

fogja azt a fát, ne úgy,

fordítsa el,

a másik oldalát mutassa,
 
fogja meg ezt a másik kezébe, és forgassa őket,
 
na, erre vigyázzon, mert lehet, hogy ez lesz a miénk,
 
nézze mit találtam, most kérem, hozza ide a többit, hogy össze tudjam hasonlítani,
 
Én pedig forgatom, emelgetem, mutogatom, és vigyázok a fákra. A nagy mutatvány végén kb. 1 óra múlva sikerül kiválasztani karácsonyfánkat, és van, hogy ilyenkor jön a feketeleves: Az utolsó éjszaka, titokban becsempésszük a fát a nappaliban, felkerül az asztalra… és Ferenc, ez a fa ferde….
Valóban az. Nem kicsit. Nagyon.
Ilyenkor az ember kiköti, és könyveket pakol a talp alá, vagy más módszerekhez folyamodik.
 
Ezeken a történeteken jókat nevettünk, mert Zoltánéknak is volt elég a tarsolyukban, és ekkor megszületett a döntés. Idén máshogy lesz, és ebben Gábris sietett segítségünkre. Ki más?
 
Gyertek el holnap hozzánk, és választotok magatoknak fát.
 
Így hát, ha vasárnap, akkor irány a felsőszölnöki Fenyő Pláza. Így is lett, és egy csodálatos hangulatú délutánnal ajándékozott meg minket Gábris. Kiváló disznótorost kaptunk, sok nevetéssel fűszerezve. A 2,5 hektáros csemetésben pedig tobzódtak a lányok. A mély hóban, egyik fától a másikig futottak. Ezt, nem a másikat. Szóval minden a szokásos mederben folyt, viszont nekünk nem kellett a fákat fognunk, forgatnunk, és vigyáznunk rájuk, hátha valaki lecsap a kiválasztott példányra. Fenséges látvány volt a csendbe burkolózó, nyugodt, hóval borított csemetés, körülötte a szikrázó fehér táj. Én soha nem bírtam ezeket a fenyőfa válogatásokat, de ez nagyon nagy élmény volt, egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy most aztán elég, megyünk haza. Válogatás közben fergeteges hócsatát rendeztünk, olyanok voltunk, mint a gyerekek, és közben a fákat is kiválasztották a lányok.
 
A fákat december 18-án vágjuk ki, így igazán friss, felsőszölnöki karácsonyfánk lesz mindkét otthonunkban, és Marcsi vágya is teljesül. Mesebeli hangulatban kiválasztott, mesébe illő karácsonyfáink lesznek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr202501906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása