Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2010.09.14. 17:59 kod715

Haladunk 2. rész

 

Rengeteg minden történt a hétvégén, most azonban csak egy gyorsjelentésre van időm. Elkészült a vakolás, és részben a meszelés.
Korminak köszönhetően újra áll a régi cserépkályha. A kályhát valamikor 1925 és 1935 között Kerécz János, szentgotthárdi kályhás készítette, amiről a kályha fedőlapja informált minket. Amikor megvettük a házat, a kályha igen rossz állapotban volt. Nem volt rendes alapja, és az egyik oldalán a kályhacsempék meg voltak nyílva. Az is igaz, hogy az elmúlt 70 évben valószínűleg nem volt újrarakva.
A beton szépen kiszáradt, jövő hétfőn a tisztaszobában elkészül a hajópadló, és ha minden jól megy a konyhai cementlapok is a helyükre kerülnek. A három betört ablak, hosszú évek után – a házat már betört ablakokkal vettük – ismét új üveget kapott. A neheze a következő hetekben jön. Ez pedig a konyhapult projekt lesz. Bízom a mesterekben, és remélem - mint ahogy eddig is minden problémán, nehézségen játszi könnyedséggel lendültünk át - a konyhapult sem fog ki rajtunk.
 
Álljon itt néhány kép a hétvégi állapotokról.
Szoba. Kályha. Konyha.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr422296218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása