Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2010.05.07. 09:30 kod715

Kaszáló verseny és nárcisz túra

 
Kaszáló verseny Selo-ban
 
A Selo-i énekkar minden évben megrendezi a kaszáló versenyt, kézi kaszákkal. A rendezvényt a Goričko területe kulturális örökségének megőrzéséért rendezi az énekkar. Idén a Goričko Tájvédelmi Park is elfogadta a meghívást és bemutatja a „Harmóniában a tájjal” című projektet és népszerűsíti a természetbarát gyepgazdálkodást.
A versenyre 2010. május 16-án, délelőtt 10 órakor kerül sor Selo-ban, a futball-pálya melletti réten.
 
A verseny három kategóriában zajlik majd:
1.       Férfiak – 60 éves korig
2.       Nők – nincs korlát az életkor tekintetében
3.       Veterán férfiak és nők
 
A kaszálandó területek 7 x 7 méteresek a férfi kategóriában, a másik két kategóriában pedig 7 x 5 méteresek. Minden területet 1 méter széles biztonsági zóna vesz majd körül.
 
 
Szabályok, pontozás és jelentkezés
 
Az egyes kategóriák indulói egyszerre kezdik meg a versenyt a bírák indítására. De a verseny indítása előtt minden induló nevét felolvassák. Aki a nevét hallja kaszáját a magasba emeli, majd mikor végzett a terület kaszálásával, azt ismét a kasza magasba emelésével jelzi.
A sérülések elkerülése érdekében a versenyzők közt egy-egy kimért terület kimarad. A kaszálás módjában csupán a balról jobbra haladó kaszálási irány kötött. A versenyzők közül pontozással választják ki a győzteseket. A bírák a kaszálás minőségét és időtartamát pontozzák 1-től 10-ig terjedő skálán. A legalacsonyabb pontszámot szerző versenyző győz.
 
Jelentkezési szándékukat kérjük, jelezzék Igazgatóságunknak az alábbi elérhetőségeken, mi pedig továbbítjuk azt a szervezőknek!
 
 
 

 

 
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr741980883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása