Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2010.01.15. 12:07 kod715

Csúcstúra a Hármashatárra (Túra)

 

Felsőszölnökön a Hampó-völgyben indul a piros háromszögjelzés, onnan, ahol a piros csík a János-hegy irányába indul. A széles völgyben egy darabig aszfaltozott, majd sóderes út vezet a Hármashatár felé. A völgy végénél, balra kell fordulni, a réteket elhagyva – ahol a mi gyerekeink legszívesebben lovat játszanak - az erdős rész következik. Szemet gyönyörködtető fenyvesben, mohás oldalak mellett vezet az emelkedő út. Rövid vízszintes szakasz után, egy meredek emelkedő után érünk fel a 384 m magasságban lévő magyar-osztrák-szlovén Hármashatárra, ahol a Hármashatárkő található. A Hármashatárkő (szlovénül: Tromejnik, németül: Dreilanderecke) hazánk legnyugatabbi pontját is jelzi.

Akinek pedig a túra után van még kedve egy kis gyalogláshoz az nyugodtan jöjjön be hozzánk egy pohár mézes pálinkára, mert lent leszünk a hétvégén. Ha gyerekkel érkezik csúszkát, zsákot hozzon, nehogy lemaradjon tanyasi szánkópályánk kipróbálásáról. 

Csúcstúra a Hármashatárra, január 16.
A Hampó – völgy természeti értékeinek megismerésére, és egy kis kalandozás Szlovén oldalon.
Indulás 10:00- kor a Felsőszölnöki a katolikus templomtól. Táv:8,5km
 
A rendezvényen való részvétel ingyenes!
 
 
Mindenkit sok szeretettel várunk!
 
További információ: Harmatfű Természetvédelmi Oktatóközpont (Őriszentpéter, Siskaszer 26/A)
Tel.: (94) 548-034
E-mail: tourinform.orseg@gmail.com    
Honlap: onp.nemzetipark.gov.hu
 
 
 
 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr151674247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messzenéző Minyon 2010.01.15. 15:57:21

No, ha most hétvégén nem is, egyszer, remélem, eljutok oda. Mert én ám még sosem jártam az Őrségben, pedig már nagyon régen vágyom ellátogatni oda.

Ahimo 2010.01.16. 18:22:09

Sziasztok! Nyulica néven a barátnöm irt már ide, de gondoltam most már én is hozzászólok. Mi vagyunk azok, akik remélhetöleg (inkább biztosnak mondanám) a szomszédaitok leszünk Szölnökön. Mi véglegesen tervezzük a letelepedést abba a gyönyörü faluba. Elég volt a városi "rémálom" életböl, a természettöl végleg elszakadt, céltalan droidok szomszédságából. a gombászat által szerettünk bele a vidéki falvakba és az azokat lakó öszinte, segitökész emberkékbe. Hiába születtünk Bp-en, idegeneknek érezzük magunkat ha hazajövünk az Örségböl. Felüdülés ha irtok valami újat a blogban, falat kenyér a kényszerü városi hétköznapokban. Jó lenne személyesen is találkozni veletek egyszer. Budapestiek vagytok ti is?

kod715 2010.01.18. 16:09:06

@Ahimo: Kedves Ahimo!
Örülök hogy olvassátok a blogot és hogy néha talán sikerül olyat írni ami bennetek is jó érzéseket, szép emlékeket idéz fel a faluval kapcsolatban. Pontosan mi is – legalábbis én – így vagyunk ezzel a dologgal. Egy tanyasi hétvége után még nehezebben viselem a sok agresszív droidot a bűzt, koszt, türelmetlenséget. Budapesten élünk. Nyulicát megtaláltam az Iwiw-en. Bejelölöm és akkor könnyebb a kommunikáció… :-)

ALbee 2010.02.21. 14:59:41

Hello, nagyon jó látni egy blogot, ami Felsőszölnököt és az ott zajló életet mutatja be. Nagyon szép helyen fekszik a falu és tényleg nagyon jó emlékeket idéz fel ez a blog. Remélem idén is bőven lesz lehetőségem egy jót biciklizni azon a környéken! További kitartó blogolást, minden jót! Üdv, ALbee

kod715 2010.03.08. 14:12:43

@ALbee: Szia ALbee! Örülök, hogy tetszik a blog, annak meg főleg, hogy kellemes élményeid vannak Felsőszölnökről. Ha van időtök Nagyszombatkor érdemes jönni, amikor éjjel a faluban több helyen is tüzeket gyújtanak, és reggelig tartó zenés, mókázós estéket tartanak. A fiatalabbak karbiddal durrogtatnak… reméljük addigra az idő is megjavul…

ALbee 2010.03.15. 13:03:22

@kod715: Hello, igen...a Nagyszombatok tényleg nagyon emlékezetesek Felsőszölnökön. Mivel ott nőttem fel, számomra nem kell bemutatnod, rengeted ilyen élményem van és természetesen, ha tehetem ott leszek idén is. Az ágyúk durranása, a hatalmas tüzek és a jókedvű társaság remek hangulatot kölcsönöz a rendezvénynek. Szép dolog őrizni és ápolni ezt a hagyományt! :) ... Ha pedig még mindig hideg lesz, majd tessék közelebb húzódni a tűzhöz! :)

kod715 2010.03.17. 13:53:04

Szia ALbee! Na végre egy felsőszölnöki is olvassa a bejegyzéseket.. :-) Mi is ott leszünk illetve lehet hogy csak én mert a lányok nehezen viselik a durrogtatást. De sebaj így férfias mulatság lesz... :-)
süti beállítások módosítása