Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2010.11.23. 14:51 kod715

Na, eddig tartott a szusszanás…

 

 
Május óta szinte minden hétvégén, a tanyán vagyunk. Mindig van valami. Falunap, születésnap, lomtalanítás, megyünk Szlovéniába, stb. A decemberi hétvégék is betáblázva: születésnap és névnap, a szokásos elmegyünk csak mi férfiak nap, aztán itt a szünet, nyakunkon a karácsonyi és újévi ünnepek. Vége az évnek. Ebben az évben, a pár hónap alatt akkora társadalmi életet éltünk, mint Budapesten 5 év alatt. Mindig megyünk valahová, mindig jön valaki, és sajnos ezért van, akikre nem mindig jut idő. Jómagamnak egy ilyen restanciám van, amit remélem, a karácsony utáni héten pótolni tudok.
 
Hetek óta úgy jövünk fel Budapestre, hogy az utolsó reggelen születik meg a döntés: a következő héten ismét jövünk. Az előző hétvégét sem terveztük, de a disznóölés, az disznóölés.
(Erről, majd egy másik bejegyzésben bővebben is szó lesz. Nagyon kellemes, jó hangulatú estét töltöttünk el barátainknál. Az estére egy mondás mindig emlékeztetni fog minket: Mekkora ez a kenyér? Ekkorát még favágáskor sem eszünk.)
 
Ez a hétvége is úgy volt, hogy Budapesten telik ki. Azonban megyünk. A busz felkészítve a télre, mert bizony havazást mondanak – amit igen nagyon várok már, jó lenne egy szép, havas tájra ébredni vasárnap reggel - és mínuszokat. Gumik lecserélve, futómű beállítva. Apropó gumik. Még versenyzői tapasztalatom, hogy egy jó gumi sokszor többet ér, mint egy zár. Ezt a hétvégén is megtapasztaltam. Sok eső esett, és bizony rendesen felázott a talaj. A buszon sima nyári, utcai gumik voltak, és bizony csóválta a fenekét rendesen, miközben a házhoz felkapaszkodott. A felázott sár megmutatta erejét. Döntés született, a feljárót le kell borítani zúzalékkal.
 
Ma reggelig ez, egy sima feladatnak tűnt. Reggel azonban kicsit elgondolkoztam. Korán csörgött a telefon. Gábris barátom volt. Na, most borították le, 4 köbméter, 7,5 tonna, ennyibe kerül. Szombatra van feladatom. 7,5 tonna betalicskázása, és elterítése. Ennyit a szusszanásról…

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr122468053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása