Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2010.11.11. 15:48 kod715

Most szusszanunk egy kicsit....

Egyszer volt, hol nem volt… Hosszú keresgélés után januárban lesz 2 éve, hogy vettünk egy házat. Egy házat, amit feledni akartak, amiről lemondtak. Egy olyan házat, amelyről ha elmondtuk, hogy milyen lesz – a végére még nem értünk – akkor azt a választ kaptuk, hogy de jó nekünk, mert ők bizony ezt nem tudják elképzelni…. Valahogy így nézett ki belülről, illetve még ilyenebbűl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán elkezdtük… Volt, hogy villany nem volt, volt hogy az asztalon aludtunk. A tisztaszoba folyamatosan egy lepukkant raktár képében tetszelgett. Főzni egy egylapos rezsón tudtunk. Szóval volt kihívás, volt kaland...

 

 

 

Azonban tudtuk, hogy mit szeretnénk… és szerencsénk volt. Az akarat előtt a sors is meghajolt. Az első pillanatban egy olyan vállalkozóval – és EMBERREL, így csupa nagybetűvel - hozott össze minket, akinek köszönhetően nekünk az építkezés nem nyűg, örökös probléma, kínlódás volt. Amit megbeszéltünk, az úgy lett. Amiben megegyeztünk, az nem változott meg két nap, de 3 hónap múlva sem. Ma ez az ember a barátom. Nagyon kevés embert tartok a barátomnak, nagyon kevés emberről mondom azt, hogy a barátom. Ő az, és remélem, még nagyon sokáig az marad....

Aztán elérkezett végre az a reggel, amire már régen vágytunk. Úgy kávéztunk a kertben, hogy bár az – és maga az épület is - még sok munkát tartogat számunkra, tudtuk végre nekünk is van tisztaszobánk, konyhánk, hálónk. Végre van hova, és mire leülni. Végre azt tervezhetjük, hogy milyen kiegészítőkkel varázsolhatjuk szebbé házunkat. Ezen a reggel talán az égiek is érezték örömünket, és ezt a csodás napfelkeltét küldték nekünk.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eddig jutottunk idén. Van még pár dolog amit meg kell csinálni: a konyhapult polcait lefesteni, lámpákat felszerelni, a tisztaszobában befejezni a titkos szekrényt, lefesteni az asztal lábának az alját, kipárnázni a székeket, felszögelni a tányérokat, a restaurált székeket lelakkozni és lehet, hogy a hajópadló is más színű lesz. Hosszú a tél… J

Ímhol az eredmény:

 

 Folytatás jövőre, most szusszanunk egy kicsit .... :-)

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr572441802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messzenéző Minyon 2010.11.11. 21:09:13

Ez így már OTTHON. A dolgot ismerem, mi is átmentünk mindenen. Minket is így fogadott annak idején a tulaj, amikor megvettük a házat: Ó, hát maguk fiatalok! Maguknak még van idejük rá!

Gerob 2010.11.12. 09:11:04

Szia kod715!
Ehhez az eredményes munkához csak Gratulálni tudok Nektek!!Nagyon szép lett az OTTHONOTOK!!Délután meg jön a feleségem a munkából ez lesz az első,hogy megmutatom neki a képeket!Megérdemlitek a szusszanást,pihenjetek a télfolyamán!
Üdv: Magdika és Csaba

kod715 2010.11.12. 11:36:57

@Messzenéző Minyon: Igen, valahogy mi is így érezzük. Ha lekerülnek a kiegészítők és sikerül a Vaterán megvenni a most figyelt termékek közül párat akkor pedig még nagyobb lesz az örömünk... :-)

kod715 2010.11.12. 11:39:09

@Gerob: Kedves Magdika és Csaba! Nagyon szépen köszönjük a kedves szavakat! A hétvégén még alakítunk rajta...:-)
(remélem a betonozásra is lesz időm azért)

annamarie · http://amihazunk.blog.hu 2010.11.12. 15:07:45

Nagyon szép lett minden, őszintén gratulálok!
Mi még csak a kezdeteket láttuk, ahhoz képes mérföldkőnyi a változás. Kívülről is változott valami, vagy ott még nem tartotok?
Annak idején én is mindent a Vateráról és tesz-veszről szereztem be, ott jól lehet kiegészítőket, kisbútorokat vásárolni.

kod715 2010.11.15. 17:56:32

@annamarie: Kedves Annamarie! Köszönjük szépen. Tudod a külső munkák még kérdésesek.. pénz kérdéses... :-) Nem sok minden történt kint. Csináltam egy kis sóder borítást hogy a sárban is fel tudjunk menni, meg próbáltam vakolni de az nem lett valami fényes... :-) Elvileg februárig kell egy kaput csinálnunk meg lekeríteni egy darabot... hogy miért az most még titok... de amint lehet megmondom...

panme 2010.11.24. 10:09:04

Most bukkantam a blogodra, de azt hiszem a legjobbkor, hiszen ez a bejegyzésed teljesen magával ragadott. Le a kalappal előttetek, én is őszintén gratulálok Nektek azért, ahogy ezt a házat újjá élesztettétek!
Nagyon tetszik a ház hangulata, a sok szép bútor és az egyszerű stílus. Igazán otthonos! A konyhapultba pedig beleszerettem! :)
Mi még csak álmodozunk arról, hogy egyszer hasonló csodát tudunk véghezvinni, de ha ilyet látok, mindig erőt ad, és még jobban megerősít. Maximálisan át tudom érezni amiket írtál, hiszen mi is pont ezt szeretnénk :)
Szóval nagyon nagy gratula Nektek!

kod715 2010.11.24. 11:39:18

@CsibE: Kedves Csibe! Nagyon szépen köszönjük a biztató szavakat! Ahogy látom Ti is nagy munkában vagytok, illetve az álom megvalósításához a ház már adott... :-)Kívánjuk, hogy Nektek is ilyen vagy még sokkal szebb házatok legyen!!

Kalor 2012.08.07. 12:02:43

Gyönyörű. Sok bontott teglank van, igy mi is epitett konyhapultot szeretnenk, de sosem gondoltam volna, hgoy ennyit ki lehet hozni belole akar kis helyen is! Szépséges! :)
süti beállítások módosítása