Felsőszölnök

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

Felsőszölnöki napjaink ... és gyakran mókás kalandjaink a derék vendek között.

2010.02.11. 15:34 kod715

Na, akkor most Bálint vagy Valentin?

 

Nem szeretem az „ámerikai” ünnepeket. Az én válaszom egyértelmű: nekem Bálint, van nekünk rendes kultúránk, és tisztességes ünnepeink.  Köszönöm szépen, de nem kérek a Valentin napra egy szál vörös rózsa és valami különleges bonbon a kedvesnek, viszonzásul pedig egy üveg különleges ital szövegekből, a rózsaszín szívecskékből, a giccses, snassz bóvliból. A házi pálinkát amúgy is jobban szeretem.. J
 
Ünnepelni Felsőszölnökön fogunk. Megfogom kedvesem kezét, megkerüljük birtokunkat, aztán meg aprócska szőlőlugasunkat, hogy a tolvajok és a madarak idén is elkerüljék a tanyát.A hóban megtisztítunk egy kis területet a madarak számára, ahova mindenféle magokat fogunk szórni számukra.
 
A népi hagyomány szerint, ha Bálint-napon hideg, száraz idő van, akkor jó lesz a termés. Remélem így lesz, mert tavasszal indul a kert projekt….

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felsoszolnok.blog.hu/api/trackback/id/tr731749560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messzenéző Minyon 2010.02.11. 21:18:33

Én is Bálintra szavazok :)
Ez a hótól tisztítás és madáretetés "csak" a szokásos madáretetés, vagy Bálint-napi szokás? Nem hallottam még erről sem, a birtokkerülésről sem, de így mi is megkerüljük :))
Köszi a jótanácsot!

Messzenéző Minyon 2010.02.11. 21:19:34

Jaj, hova lett a hozzászólásom?

Ahimo 2010.02.12. 03:21:12

Nekem nagyon gyanús, hogy ez a február közepi dátum az "ünneplésre" mintha csak a január- februári kereskedelmi "hullaszagot" lenne hivatott eloszlatni. Tapasztalatból tudom (7 év kereskedelem), az emberek, mint a robotok programozhatóak a vásárlásra (is). Egyszerüen Gergely napkor úgy döntöttek, hogy ideje beindítani a droid-fejögépet- "nézzük csak, vajon sikerült-e egy kis mannát összekubikolnia a már karácsonykor kifilézett nagyérdemünek".
Szóval jön a tavasz, tessék vásárolni mesterséges rózsaszín szeretetet, esetleg 2 üveg dátumhoz kötött odafigyelést egymásnak...

Ahimo 2010.02.12. 03:57:51

Hú de késö van.. Bocsánat, Bálint nap akarózott lenni az a Gergely...
süti beállítások módosítása